Botox

Hva er BOTOX?

Botox er Allergan sitt merkevarenavn på Botulinum Toxin Type A, et naturlig protein produsert av bakterien Clostridium botulinum. BOTOX er verdens mest benyttede metode for fjerning av rynker, og gir tilnærmet umiddelbart resultat. I USA ble det i 2008 utført 5 millioner behandlinger.

Hva kan behandles?

Botox blinkbeauty osloKonsultasjon foretas alltid før man behandles. Her vil en gå gjennom infoskjema, selve behandlingen samt tiden etterpå.

De vanligste rynkene å behandle er rynker i pannen, både de på tvers og rynken mellom øyenbrynene ”sinnarynken”, samt rynker rundt øynene ”kråketær/smilelinjer” I tillegg behandler vi spesialområder som: linjene på siden av nesen, ”appelsinhake”, sure munnviker, vertikale muskelbånd på halsen og overproduksjon av svette under armene og på hendene. Botoxbehandling brukes også til svettebehandling samt behandling mot migrene.

Hvordan virker det?

Botulinum Toxin ble godkjent som legemiddel av FDA i 1989 og i Norge i 2002. Botox hindrer frigjøringen av acetylcholin. Ved å hemme frigjøringen av acetylcholin fører botox til at nerveceller ikke klarer å overføre signaler til muskelceller, slik at musklene blir uvirksomme i ca. 3-4 måneder. I fortynnede doser injiseres BOTOX med en liten engangssprøyte i de små ansiktsmusklene, som resulterer i at det blir en lokal reduksjon av muskelaktivitet. På denne måten blir den overliggende huden glattet ut. BOTOX injiseres med en tynn nål, der stikkene knapt er følbare. Selve behandlingen tar ca 15 min, og man kan gå rett tilbake til daglige gjøremål. Det tar fra 2-4 dager før behandlingen begynner å virke, og 2 uker før man oppnår full effekt. I noen tilfeller kan det være nødvendig med en oppfølgnings konsultasjon 2 uker etter behandling for å eventuell korrigering.

Behandlingen er forbigående. I gjennomsnitt varer effekten 3-4 måneder etter første behandling. For å vedlikeholde optimal effekt, bør man gjenta behandlingen 3-4 ganger pr år. Det er gunstig å bevege musklene som er behandlet så mye som mulig den første tiden rett etter behandling, Dette øker absorpsjonen av BOTOX og effekten av behandlingen. I mange tilfeller kombineres bruk av BOTOX og FILLER, spesielt ved dypere rynker.

Uønskede bivirkninger etter bruk er svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en lett ømhet eller et lite blåmerke på innstikkstedet. Noen kan få forbigående hodepine et par dager etter behandlingen. I sjeldne tilfeller kan muskelen i øvre øyelokk svekkes i 1-2 uker. Det er hittil ikke rapportert om varige bivirkninger etter behandlingen. Fordi effekten er forbigående er også eventuelle bivirkninger forbigående. Man bør ikke gni eller massere det behandlede området rett etter behandling, da dette kan medføre at BOTOX sprer seg til nærliggende muskler, som dermed kan inaktiveres for en tid. Dersom man behandler panne, vil den ytterste delen av øyenbrynene kunne heves noe.

Kan alle behandles?

Alle kan i utgangspunktet kan behandles, men følgende behandles ikke:

  • Gravide og ammende
  • Umyndige under 18år
  • De med en hudinfeksjon i det planlagte området
  • De som er allergisk mot noen av ingrediensene i BOTOX Cosmetic (se Felleskatalogen for ingredienser).
  • De som har hatt en allergisk reaksjon på andre Botulinum toxin produkter som Azzalure eller Dysport.

Før behandling:

  • Optimalt bør kosttilskudd og Paracet unngås 2 uker før behandling
  • Unngå Ibux og alkohol 2 dager før behandling
  • Hvis mulig, kom til salongen med ett rent, nyvasket ansikt
  • Ved svettebehandling under armene, bør deodoranter unngås 24timer før behandling
Bestill online